Gjennom massasje slapper kroppen av og at du får en økt følelse av ro og velvære. Spente muskler har godt av å havne i en balansert posisjon, da dette gjør dem mer bevegelige og elastiske. Dette er en av grunnene til at så mange idrettsutøvere jevnlig lar seg massere, inkludert før og etter treningsøkter. Når du lar deg massere merker du at stivhet og krampe minskes, samt at musklene heles fortere.

Når stress reduseres som følge av massasje, styrkes immunforsvaret. Husk at stress er med på å svekke kroppens motstandsdyktighet mot sykdommer, men dette kan motvirkes med jevnlig massasje. Vi lever tross alt i tider hvor vi setter pris på et sterkt immunforsvar mer enn kanskje noensinne, og det er umulig å oppnå velvære under stress. Derfor er det viktig å komme nedstemtheten i forkjøpet, noe jevnlig massasje og spabehandling hjelper oss med.

En form for terapi

Selve behandlingen er også deilig og avslappende, og gjør det lettere å koble av. Det er tross alt en grunn til at det kalles massasjeterapi. Å bli massert har nemlig en terapeutisk påvirkning. I dag er det vanlig å kombinere nye teknikker med gamle helsetradisjoner som kan spores tusenvis av år tilbake i tid. Den marokkanske tradisjonen hammam er eldgammel, mens ordet spa kommer fra navnet på den belgiske byen som på 1600-tallet var vident kjent for sine varme bad.

Har du først fått sansen for massasje får du kanskje et ønske om å gjøre det til en vane. Dette finnes det også en god del fordeler med, og du vil jevnt over holde deg sunn ved å ty til regelmessig spabehandling. Du vil dessuten finne at du fungerer bedre i hverdagen. Massasje og annen spabehandling er heller ikke noe du kommer til å bli lei av med det første, og det kan fort bli et ukentlig eller månedlig høydepunkt.