s
News
Oksygens behandlingens magi :)
Vi har fått en helt splitter ny behandlings form på Spaet! Vi var nede å hentet den i Japan for noen uker siden hvor denne teknologien har kommet lengst. 
Den har så mange egenskaper at jeg får skrive om det i neste blogg men her er en ganske morsom en! Tro det eller ei men denne unge piken ble 0.8mm høyere etter 60 minutters behandling! Ganske morsomt ikke sant :DHvor mye kan du vokse på en handling? Rekorden er 1,5 cm :-)
Såpe med hvalfett og kritt funker også!

 

Ville du prøvd en såpe med hvalfett og kritt?


Ikke alt var bedre i gamledager tydeligvis! Under krigen fikk såpefabrikkene kun lov til å produsere B- såpen for allment bruk. Sepen kunne kjøpes mot klipp i rasjoneringskortet.

 

Foto: N-kh.no

 

B-såpen inneholdt fettstoffer fra blant annet hval og avfallsfett fra sildeoljeproduksjon. Fyllstoffene var gjerne noe så lekkert som kritt, talkum og leire!!! Yaik.....:-)))))

Med andre ord lite glamour!

Foto: Digitalt museum

 

Ser du tallkoden på såpen? Den avslørte hvem av de rundt 20 produsentene såpen stammet fra! Ellers var dem veldig like i størrelse, duft og farge! Lilleborg som eksisterer den dag i dag var en av de store produsentene.

 

Denne såkalte rasjoneringssåpen, eller krisesåpen som den også ble kalt besto altså for det meste av fyllstoffer og bindemiddel, og ca 20% bare var faktisk såpe. Selv i dag ser jeg at noen selger dem på nettet (originale fra 2.Verdenskrig!!) til kroner 50,-

Artige greier!

 

Tror jeg holder meg til min Dermalogica krem jeg!

 

Piker vin og sang!

På fredag valgte jeg bort fredagstacosen og sofaen for å ha en annerledes kveld med gode venninner istedet. Jøyemeg så digg å ha et godt gammeldags jentetreff, helt uten grunn, bare for moroskyld!

Vi jentene er så pliktoppfyllende og samvittighetsfulle, og fredag er for mange ganske så hellig og forbeholdt familien. Derfor følte vi oss ekstra gærne da vi rett og slett satte oss på toget inn til Oslo, med posene fulle av ost, kjeks og vin, for å ta romerbad og massasje og skravle om alt og ingenting.

"Bildet ble tatt litt sent utpå, så bilde kvaliteten er ikke den beste, men hva gjør vel det!"

Så utrolig spenstig og kaste tøyet og hoppe i kaldkulpen, istedet for den tradisjonelle "ut å spise". Mine sporty venninner var ikke vonde å be, men jeg tror de alle angret i noen sekunder da de befant seg i 13 kalde grader og gåsehud! He,he...det ble heldigvis fort glemt da vi smatt inn i verdens deiligste og varme badstue på 95 grader. 

Puh, det ble en "mange-fluer-i-en-smekk kveld"; kvittet oss med slaggstoffer (og kanskje litt tilførsel av noen nye...rødvin og sjampis...)og stive muskler samtidig som vi fikk tatt igjen masse god prat og herlig venninnetid! 

 

Alle barn ELSKER massasje!

Et lite tips til foreldre som skal minsten tilå legge seg uten alt for mye plunder. Massasje er jo det BESTE som finnes, selv for småtasser som ikke klarer å sitte stille er dette noe som funker!

"Beste sovemedisin som finnes for de søte små!"

Nå handler det mest om å planlegge under kveldsmaten hva som skal masseres. Er det håndmassasje, ryggmassasje eller kanskje benmassasje som står på ønskelisten i kveld?

Det er veldig effektivt å strykke lett under føtten, mens du nynner på en rolig melodi. 

Oi, oi, oi, noe så koselig å gjøre med de små. Det kan også gjøres uten oljer, og til og med utenpå klærne hvis tiden er knapp :) 

Anbefales!